Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Γαϊδουρινό… υπερθέαμα στη Μακρινίτσα παρουσία 3.000 θεατών

Στη γραφική Μακρινίτσα πραγματοποιήθηκε το 3ο Red Bull Donkey Cross το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από 3.000 θεατές στο πανέμορφο μέρος του Πηλίου. Το βροχερό σκηνικό του Σαββάτου διαδέχτηκε το καλοκαιρινό της Κυριακής, με 25 αναβάτες, ισάριθμες μοτοσικλέτες και άλλα τόσα γαϊδουράκια να κάνουν την εμφάνισή τους στο μεγάλο πάρκινγκ που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση.


Το συμπεθέστατο τετράποδο μαζί με με τον αναβάτη του επί το.. έργον

Καθυστέρηση λόγω… κόσμου
Η εκκίνηση δόθηκε στις 13:20 (εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης θεατών) και ολοκληρώθηκε μετά από 3 περίπου ώρες με μόλις 9 αναβάτες να βλέπουν την καρό σημαία. Άλλωστε το επίπεδο δυσκολίας ήταν τόσο μεγάλο που πολύ έμπειροι αναβάτες δεν τα κατάφεραν, κάτι που ελάχιστοι σημασία είχε, μιας και οι θεατές έδειχναν να το διασκεδάζουν με το παραπάνω. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν τον πρωτότυπο αγώνα τρέχοντας για να προλάβουν να ανέβουν πρώτοι στα συμπαθέστατα τετράποδα όπου και έπρεπε να καλύψουν μία μεγάλη απόσταση σχεδόν 1.5 χιλιομέτρου μέσα από το χωριό! Στόχος τους… να πείσουν τη Μαίρη Πόπινς, τον Τζέικομπ, την Άναμπελ, τον Στράτο και τα υπόλοιπα γαϊδουράκια να παραβλέψουν τον πεισματάρικο χαρακτήρα τους και να ακολουθήσουν τα προστάγματα τους καλύπτοντας τη διαδρομή στο μέγιστο ανεκτό χρόνο των 50 λεπτών.


Πάρτε μία γεύση από τον αγώνα…






Εγκατέλειψαν οι… 19Αμέσως μετά σειρά είχε η οδήγηση με μοτοσικλέτα, με τους αναβάτες να καλύπτουν μία άκρως απαιτητική διαδρομή μήκους 2,8 χιλιομέτρων που έπρεπε να ολοκληρωθεί πέντε φορές. Trial, motocross & enduro αναβάτες ρίχτηκαν στη μάχη αντιμετωπίζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μια διαδρομή με απόκρημνα μονοπάτια, καλντερίμια, περάσματα από παραδοσιακές πεζούλες, αλλά και τμήματα με τεχνητά εμπόδια. Οι 19 από τους 25 αναβάτες εγκατέλειψαν, κάποιοι γιατί η διαδρομή αποδείχθηκε εξαντλητική και άλλοι γιατί η μηχανή τους δεν.. άντεξε. Η τελευταία φάση του Red Bull Donkey Cross 2011, ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με έναν γύρο πάνω στα γαϊδουράκια. Οι αναβάτες αποθεώθηκαν από μικρούς και μεγάλους ενώ τα χαριτωμένα τετράποδα κέρδισαν τις εντυπώσεις.




Οι νικητές του Red Bull Donkey Cross 2011

Οι νικητές
Τελικά μετά από αυτή τη σκληρή αναμέτρηση, νικητής στέφθηκε ο Λευτέρης Καρέτσος. Ακολούθησε ο «τοπικός ήρωας του Βόλου», Αργύρης Χασιώτης ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Μανωλίδης.




zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου