Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το μυστικό για να διατηρείται το freddo cappuccino ή espresso παγωμένο και να μην λιώνουν γρήγορα τα παγάκια.


Όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι το freddo cappuccino ή το espresso, όταν είναι σε πλαστικό ποτήρι ο πάγος διατηρείται περισσότερο από το γυάλινο και αν δεν το έχετε παρατηρήσει.... παρατηρήστε το στο επόμενο που θα πιείτε.

Οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε πολλές φορές να πιούμε freddo για ακριβώς αυτό το λόγο, επειδή λιώνουν τα παγάκια αμέσως. Ακόμα και όσοι από εσάς έχετε καφετιέρα στο σπίτι που φτιάχνει καπουτσίνο ή εσπρέσο, το φτιάχνετε μόνο το χειμώνα επειδή τότε πίνεται ζεστός ο καφές.

Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν για να διατηρηθεί παγωμένος ο καφές ακόμα και σε γυάλινο ποτήρι είναι ο εξής: την ώρα που πέφτει ζεστός ο καφές από τη μηχανή αντί να βάλετε φλυτζάνια ή άλλα μεταλικά ή γυάλινα ποτήρια, επιλέξτε ένα πλαστικό ποτήρι το οποίο αφού έχετε βάλει μπολικο πάγο μετά το μεταφέρετε κατευθείαν σε γυάλινο ποτήρι.
 
www.101neasmyrni.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου