Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ανθρωποφάγος ελέφαντας σκότωσε 17 άτομα

 
Ο θάνατος 17 ατόμων από έναν ιδιαιτέρως επιθετικό ελέφαντα, ο οποίος μάλιστα παρά το γεγονός ότι είναι χορτοφάγος, κατανάλωσε ανθρώπινη σάρκα, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στους ειδικούς και μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία σε ένα χωριό της Ινδίας.
Οι κάτοικοι τελικά ανέλαβαν δράση και σκότωσαν τον «εχθρό» για να κάνουν τεστ DNA στο περιεχόμενο του στομάχου του, το οποίο επιβεβαίωσε τους φόβους τους: ο ελέφαντας είχε καταναλώσει ανθρώπινη σάρκα.
Σύμφωνα με το ζωολόγο Dave Salmoni, αυτοί που ευθύνονται για την τρομακτική συμπεριφορά του χορτοφάγου ζώου δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το ζώο ήθελε να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του μικρού του.
Δεν έχει πολύ καιρό που η περιοχή που ζούσαν οι ελέφαντες καταστράφηκε, προκειμένου να δημιουργηθούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Οι «ανθρώπινες» επιδρομές ανάγκασαν τα κοπάδια των ελεφάντων να χωριστούν με αποτέλεσμα τα ζώα να εξαντληθούν και να γίνουν ιδιαίτερα επιθετικά.
Οι ελέφαντες δεν είναι τα μοναδικά ζώα που αντιδρούν επιθετικά σε αυτό που θέλει να τους επιβάλλει ο άνθρωπος. Υπάρχουν αναφορές για ένα χωριό της Ινδίας, όπου πέρυσι τίγρεις σκότωσαν 14 άτομα.
Οι τίγρεις της Βεγγάλης απειλούνται από την αύξηση της στάθμης των υδάτων και από κυνηγούς που καταπατούν το φυσικό τους περιβάλλον.
Ο Dave Salmoni δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο «ανθρωποφάγος-ελέφαντας» είναι ένα «τέρας» που δημιούργησε ο άνθρωπος και εξαρτάται από εμάς το τι θα συμβεί στη συνέχεια.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου