Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Το πρώτο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο


Τους 28 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος το διήμερο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προγραμματίζουν το πρώτο μπάνιο της χρονιάς.
Στα νοτιοανατολικά οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί, βορειοανατολικών διευθύνσεων έως 7 μποφόρ. Γενικά, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο στο μεσημέρι-απόγευμα θα υπάρξουν τοπικές βρόχες σε ορεινές περιοχές.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βρόχες και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στα ορεινά. Ασθενείς οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι, από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος. Το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Την Κυριακή ο καιρός παραμένει γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου