Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"Νύφες" από την Ασία περνούσαν από τεστ παρθενίας στο Χίθροου

Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι βρετανικές Αρχές, για τις καταγγελίες ότι τουλάχιστον 80 γυναίκες από την Ινδία και το Πακιστάν, που ήλπιζαν να μεταναστεύσουν στην Αγγλία και να παντρευτούν εκεί.... υποβλήθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου σε εξευτελιστικούς ελέγχους, για να διαπιστωθεί αν είναι παρθένες.

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλείται η “Telegraph” (09/05), την περίοδο εκείνη ήταν πολύ συνήθης η εξέταση των γεννητικών οργάνων των γυναικών, που ταξίδευαν από την Ασία, ώστε να διαπιστωθεί η “καταλληλότητά” τους ως μελλουσών συζύγων κατοίκων της Βρετανίας.

Η απαράδεκτη και υποτιμητική αυτή πρακτική καταργήθηκε πάντως το Φεβρουάριο του 1979, όταν βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε, πως μία 35χρονη γυναίκα από την Ινδία, είχε εξεταστεί από άνδρα γυναικολόγο στο Χίθροου.

Η τότε ηγεσία του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών είχε αρνηθεί τότε οποιαδήποτε “ενδοκολπική εξέταση” και είχε προσφέρει στην 35χρονη το ποσό των 500 λιρών, για την “αναστάτωση” που της προκλήθηκε.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της εποχής, είχε παραδεχθεί, πως πράγματι το περιστατικό είχε συμβεί, υποστήριξε όμως, πως μόνο ακόμα δύο ανάλογα περιστατικά είχαν λάβει χώρα σε διάστημα μίας επταετίας.

Σύμφωνα όμως με τα νέα στοιχεία, που ανακάλυψαν και αποκάλυψαν μέσω της "Guardian" δύο Πανεπιστημιακοί από την Αυστραλία, η πρακτική αυτή ήταν σχεδόν αυτονόητη για τις βρετανικές Αρχές, ιδιαίτερα όταν οι νύφες “εισάγονταν” από την Ινδία και το Πακιστάν.

Κατά την περίοδο μάλιστα μεταξύ 1973 και 1979, είχαν αναφερθεί 73 περιπτώσεις από το Νέο Δελχί και ακόμη εννέα από τη Βομβάη.

“Μπορεί το 2011 να μην εξετάζονται πια οι νύφες στην Ασία για το κατά πόσο είναι παρθένες, ωστόσο, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι πολλές γυναίκες μετανάστριες, εξακολουθούν να υφίστανται άνιση μεταχείριση όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα”, υπογράμμισε η νομική σύμβουλος της πολιτικής αγωγής
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου