Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Καθαρά και ε-ξάστερα!

Καθαρά και ε-ξάστερα!
Είναι ο σύγχρονος βασιλιάς της Ευρώπης. Τελεία και παύλα! Ο Παναθηναϊκός, έστω κι αν στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά, κατέκτησε για έκτη φορά στην ιστορία του την Ευρωλίγκα νικώντας στον τελικό της Βαρκελώνης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 78-70.
Διαμαντίδης και Μπατίστ οι κορυφαίοι στρατιώτες του πλέον οκτάκις κατακτητή της Ευρωλίγκας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

MVP του Final 4 ο Καστοριανός γκαρντ. Επόμενος στόχος, πλέον καθόλου μακρινός, τα οκτώ ευρωπαϊκά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ίδια πεντάδα

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσίασε στο παρκέ την ίδια πεντάδα με αυτή του ημιτελικού: Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα. Στον αντίποδα, ο Ντέιβιντ Μπλατ παρέταξε τους Πάργκο, Έιντσον, Πνίνι, Ελιάχου και Σχορτσανίτη.



Την έπιασε από το λαιμό!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και προηγήθηκε με 4-0 έχοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ και καλή αμυντική συμπεριφορά. Δύο ολιγωρίες και κάποια λάθη στην επίθεση επέτρεψαν στη Μακάμπι να ισορροπήσει και να ισοφαρίσει (8-8). Η επιμονή των «πρασίνων» να περνούν την μπάλα κοντά στο καλάθι δικαιώθηκε όταν στα μισά του δεκαλέπτου ο Σχορτσανίτης φορτώθηκε με δεύτερο φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, ωστόσο τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου οι Ισραηλινοί πήραν το πρώτο τους προβάδισμα (11-13). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν πτοήθηκαν, αλλά περιορίζοντας τη δράση του Πάργκο και «χτυπώντας» διαρκώς με πικ-εν-ρολ έτρεξαν ένα σερί 7-0 (18-13) κι έκλεισαν το δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 22-15.


Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου