Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πως ο Οσάμα...παράγγελνε γυναίκες! "Βρείτε μου το σωστό κορίτσι"!

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου του 1999, όταν Rashad Mohammed Saeed Ismael, από την Υεμένη, ιεροκήρυκας και ηγετικό μέλος της Αλ Κάιντα στην Καμπούλ, έλαβε το πιο σημαντικό τηλεφώνημα της ζωής του. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε αποφασίσει να παντρευτεί....
για πέμπτη φορά και ζήτησε από τον Rashad, έναν από τους στενότερους βοηθούς του, να του βρει “τη σωστή γυναίκα”. Ο Guardian εντόπισε και μίλησε με τον άνθρωπο που ανέλαβε να βρει το "σωστό κορίτσι".

Ο ιεροκήρυκας άκουσε με προσοχή, τον Μπιν Λάντεν: "Πρέπει να είναι ευσεβής, υπάκουη, νέα [ηλικίας κατά προτίμηση 16-18], αλλά και με τρόπους, από μια αξιοπρεπή οικογένεια, αλλά πάνω απ' όλα θα πρέπει να υπομένει σε εξαιρετικές περιστάσεις. "

Ευτυχώς ήξερε ακριβώς το σωστό κορίτσι: Amal Ahmed al-Sadah, 17 χρονών κόρη ενός δημόσιου υπαλλήλου και ένας μαθητής του. Ήταν, σύμφωνα με Rashad, "το τέλειο ταίρι" για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

Τώρα, 12 χρόνια αργότερα, ο Sheikh Rashad, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως ένθερμο υποστηρικτή της αλ-Κάιντα στην Υεμένη, μάχεται για την Αμάλ και τη κόρη της, που αυτή τη στιγμή κρατούνται από τις πακιστανικές αρχές.

"Έχουμε μια ισχυρή πρακτική του Ισλάμ λέγεται ardth [τιμή οικογένεια]," λέει. "Όταν μια γυναίκα όπως η Αμάλ είναι χήρα, είναι ένα καθήκον από όλους τους μουσουλμάνους να φροντίσουμε την ασφάλεια της. Όλοι οι κάτοικοι της Υεμένης θέλουν να έρθει σπίτι."

Άλλοι φοβούνται ότι, αν η Amal γυρίσει στην Υεμένη μπορεί να δοθεί από τον πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ στους Αμερικανούς για περαιτέρω ανάκριση.

Οποιαδήποτε προσπάθεια των ΗΠΑ να βλάψει την Αμάλ ή την οικογένεια του Μπιν Λάντεν, «θα προκαλέσει έκρηξη μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κόσμου. Οι γυναίκες δεν είναι πολεμιστές.Η Αμερική γνώριζε ότι ουδέποτε ο Μπιν Λάντεν χρησιμοποιεί τις γυναίκες για να συμμετάσχουν στις μάχες του. "

Το 2000, Rashad επέστρεψε στην γενέτειρά του από Ibb, μια καταπράσινη πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης, για να βρει την μέλλουσα πέμπτη σύζυγο του Οσάμα. 5000 δολάρια ήταν η προίκα που της έδινε.

Η Αμάλ άφησε την Υεμένη για το Πακιστάν, , όπου έμεινε για λίγες ημέρες έως ότου ο Μπιν Λάντεν έστειλε μερικούς φρουρούς να την πάρουν και να την πάνε στο Αφγανιστάν. Η γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στη Κανταχάρ, έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο της Υεμένης. Οι άνδρες τραγούδησαν και χόρεψαν και ένα αρνί σφαγιάστηκε στα πόδια του Μπιν Λάντεν.Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια γραμμένα για την περίσταση.

Σήμερα ο Rashad πιστεύει ότι η τύχη της οικογένειας Μπιν Λάντεν, ειδικά των συζύγων του, είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικό γεγονός για την Αλ Κάιντα από το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

«Εμείς λάβαμε την είδηση ​​του θανάτου του Μπιν Λάντεν με ευτυχία, επειδή ξέραμε ότι ήταν στόχος του να πεθάνει ως μάρτυρας στα χέρια των Αμερικανών. Όμως, το ζήτημα των συγγενών του, είναι θέμα τιμής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου