Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανήλικος διακινούσε σκληρό παιδικό πορνό


Σοκ προκαλεί η σύλληψη ενός 15χρονου μαθητή για διακίνηση σκληρού παιδικού πορνό. Μάλιστα, μέσα στα φρικιαστικά βίντεο περιέχονταν και σκηνές από βασανισμούς παιδιών ηλικίας από 4 έως 10 ετών.

Η είδηση που προκαλεί ανατριχίλα ήρθε μετά τις τελευταίες έρευνες της επιχείρησης «Αστραπή», η οποία διεξάγεται με πλήρη μυστικότητα. Από την περασμένη εβδομάδα οι πληροφορίες της «Espresso» ήθελαν ένα ανήλικο αγόρι να εμπλέκεται σε διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Μετά από λίγα 24ωρα ήρθε η επιβεβαίωση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν με διακριτικότητα τις έρευνες, καθώς από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως είχαν να κάνουν με ανήλικο μαθητή της Γ’ Γυμνασίου που έμενε στην Αττική.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξώπορτα του σπιτιού του 15χρονου και χτύπησαν το κουδούνι παρουσία ψυχολόγου, ο οποίος αρχικά συνομίλησε με τους γονείς του μαθητή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, όπου διαπιστώθηκε πως όχι μόνο κατέβαζε και αποθήκευε βίντεο με σκληρό παιδικό πορνό, αλλά και διακινούσε αυτό το υλικό σε διαδικτυακούς κόμβους, γνωστούς στους παιδόφιλους ανά την Ευρώπη.

Το υλικό κατασχέθηκε, καθώς αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο, ενώ σε βάρος του 15χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Από την πρώτη στιγμή ο 15χρονος παρακολουθείται από ειδικό ψυχολόγο, ενώ οι γονείς του έχουν υποστεί σοκ και δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχει πάει στραβά στην ανατροφή του γιου τους.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της «Αστραπής» συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας στρατιωτικός, ένας κομμωτής, ένας υπάλληλος του καζίνο και ένας καθηγητής Αγιογραφίας από την περιοχή της Ιστιαίας στην Εύβοια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος αφού τους άσκησε διώξεις τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη φάση αυτής της επιχείρησης, της οποίας τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο σύνολό τους όταν οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ολοκληρωθούν, την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κομμάτι των ερευνών θα διενεργηθεί στη συνέχεια, καθώς θα αφορά τη διερεύνηση του ογκώδους υλικού που κατασχέθηκε στους υπολογιστές των κατηγορουμένων, ώστε να διαπιστωθεί εάν βίντεο και εικόνες με βιασμούς ανηλίκων προέρχονται ακόμα και από την Ελλάδα.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου