Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ταινία-σοκ ομογενή «κανίβαλου» στο φεστιβάλ Καννών

Ταινία-σοκ ομογενή «κανίβαλου» στο φεστιβάλ Καννών

Στο Φεστιβάλ των Καννών επιλέχθηκε να προβληθεί μια νέα αυστραλιανή ταινία που στηρίζεται στην ιστορία ενός ομογενή, κατά συρροή δολοφόνου - κανίβαλου, σύμφωνα μάλιστα και με τη δική του ομολογία.

Πρόκειται για το φιλμ «Snowtown» που ήδη απέσπασε το «Βραβείο του Κοινού» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αδελαΐδας και χαρακτηρίστηκε ως «η πιο απίθανη αυστραλιανή ταινία που έγινε ποτέ».

Το «Snowtown» είναι μια από τις επτά ταινίες που επιλέγηκαν να προβληθούν στο Φεστιβάλ Κριτικών των Καννών τον ερχόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ταινίας στηρίζεται στη φρικιαστική δολοφονία δώδεκα ατόμων που έγινε στην Αδελαΐδα από το 1992 έως το 1999 και είναι δοσμένη από την οπτική γωνία του ομογενή Τζέιμς Βλασσάκη, ενός εκ τεσσάρων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβια.

Την μεγάλη του ικανοποίηση για την αποδοχή που είχε το φιλμ στην Αδελαΐδα εξέφρασε ο σκηνοθέτης Τζάστιν Καρζέλ, ενώ την ίδια στιγμή εξαιρετική χαρακτηρίστηκε η ερμηνεία του Ντάνιελ Χένσαλ που υποδύθηκε τον αρχηγό της συμμορίας, τον Τζον Μπάντιγκ.

«Σε μερικές περιπτώσεις όταν σκοτώναμε κάποιον και τον τεμαχίζαμε, οι άλλοι έτρωγαν τις σάρκες του πτώματος». Η αποκάλυψη του ομογενούς κατά συρροή δολοφόνου Τζέιμς - Σπυρίδωνος Βλασσάκη είχε σοκάρει την Αυστραλία και οι δράστες είχαν χαρακτηρισθεί ως «οι χειρότεροι δολοφόνοι της χώρας».

Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για τέσσερις φόνους, κατέθεσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας συγκατηγορούμενών του, που, αφού σκότωσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο, στη συνέχεια έφαγαν τις σάρκες τους.

Από το 1992 μέχρι το 1997, ο Βλασσάκης μαζί με τη μητέρα του, τον πατριό του Τζον Μπάντινγκ και τον οικογενειακό τους φίλο σκότωσαν 12 ανθρώπους। Τα περισσότερα πτώματα, μετά τις δολοφονίες, τα τεμάχιζαν και τα αποθήκευαν στο θησαυροφυλάκιο μιας εγκαταλελειμμένης τράπεζας στην πόλη Σνόουταουν, από την οποία και πήρε το όνομά της η συμμορία αλλά και η κινηματογραφική ταινία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου