Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σπάνια μορφή σιαμαίων στην Κίνα – Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο


Η ιστορία τους αφήνει άφωνο όποιον τη μαθαίνει. Όσο τόσο γιατί γεννήθηκαν σε ένα σώμα, αλλά γιατί όταν οι γονείς τους έμαθαν πως θα είναι σιαμαία, αποφάσισαν πως δε θέλουν να τα κρατήσουν.
Πρόκειται για δυο κοριτσάκια....
 που γεννήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Οι γονείς τους αγρότες και όταν ενημερώθηκαν, δυο μέρες πριν έρθουν στη ζωή, ότι τα δίδυμα κοριτσάκια τους θα είναι σιαμαία, γνωστοποίησαν στους γιατρούς ότι δεν ήθελαν να κρατήσουν τα παιδιά γιατί δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Φωτογραφία από τη Daily Mail
Φωτογραφία από τη Daily Mail
Οι μικρούλες, βάρους 4 κιλών, μοιράζονται το ίδιο σώμα, έχουν δυο χέρια, δυο πόδια, δυο σπονδυλικές στήλες, δυο οισοφάγους αλλά μοιράζονται άλλα όργανα.
Φωτογραφία από τη Daily Mail
Φωτογραφία από τη Daily Mail
Πιστεύεται ότι υποφέρουν από μια πάθηση που ονομάζεται dicephalic parapagus, μια σπανιότατη μορφή σιαμαίων, όπου μόνο ένα σώμα αναπτύσσεται. Για αυτό και δεν είναι δυνατό να γίνει επέμβαση για να χωριστούν τα σιαμαία.

Η γέννηση παιδιών με dicephalic parapagus είναι εξαιρετικά σπάνια και οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί στη νοτιοδυτική Ασία και την Αφρική.







πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου