Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

''Σίγουρη η ελληνική πτώχευση – Eγκαταλείπει την Ελλάδα η τρόικα;''

Η Wall Street Journal έχει θέμα με τίτλο : ' Η'Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της'' και εκτιμά με σιγουριά πως το δρόμο της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Διαβάστε με ποιό χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφουν σήμερα στην Wall Street Journal την κατάσταση της οικονομίας μας : ''Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ανίκανη να επιτύχει ακόμα και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια. Και αυτός ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που οι τρεις δανειστές της απειλούν να αποσυρθούν από την προσπάθεια διάσωσης''.
Ο συντάκτης του άρθρου εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική πτώχευση : ''όπως και αν αποκαλέσεις την πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντισμό, παραμένει αναδιάρθρωση''.
Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος, που είναι οικονομολόγος, ''βλέπει'' επιστροφή στη δραχμή και προειδοποιεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων : ''Σκεφτείτε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πληρωθείτε σε δραχμές αντί για ευρώ. Αλλά έτσι είναι οι επενδύσεις''.
Όσο για την επόμενη ημέρα για την οικονομία μας, ο αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος της Wall Street Journal, προφητεύει ακόμα πιο άγρια λιτότητα με γερμανικούς όρους αφού μάλιστα δεν υπάρχει πια ο Ντομινίκ Στρος Καν για να μας βοηθήσει!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου