Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έτσι έστελνε email ο Osama bin Laden!


Ο Osama bin Laden όλο τον καιρό που κρυβόταν κατάφερνε κι επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του χωρίς να έχει σύνδεση στο internet.
Απ’ οτι φαίνεται ο Osama bin Laden μπορεί να μην είχε σύνδεση στο διαδίκτυο από το μυστικό του κρησφύγετο, όμως παρολ’ αυτά, μπορούσε και επικοινωνούσε μέσω e-mail με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα λοιπόν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο τρόπος με τον οποίο έστελνε e-mails ο Osama bin Laden στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία αφού αρχικά έγραφε τα emails του offline και τα έδινε σε έμπιστους του μέσα σε ένα USB stick.

Αυτοί με τη σειρά τους πήγαιναν σε ένα απομακρυσμένο Internet Café και το μόνο που είχαν να κάνουν στη συνέχεια ήταν copy paste των κειμένων στον browser και στη συνέχεια να τα στείλουν.

Με την αντίστροφη λογική πάλι ο Osama bin Laden λάμβανε τα εισερχόμενα emails μέσα από το USB stick.

Οι αμερικανικοί πεζοναύτες κατάσχεσαν στην έφοδο που έκαναν στη μυστική κατοικία του, παραπάνω από 100 USB sticks μέσα στα οποία ανακάλυψαν πάρα πολλές διευθύνσεις mails καθώς και την τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με διάφορα μέλη της οργάνωσης.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου