Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Προπόνηση βόμβα: Δύο μεγάλες μυϊκές ομάδες στην ίδια μονάδα είναι πρόκληση


Οι μυϊκές ομάδες που αποτελούν τους θωρακικούς μαζί με όλους τους μύες της ράχης δίνουν ένα απίθανο μείγμα ασκήσεων, ικανό να ταρακουνήσει ακόμη και τον πιο αργό μεταβολισμό.
Εάν δεν υπακούσουμε στο κανόνα που υπαγορεύει....
 μια μεγάλη μαζί με μια μικρή μυϊκή ομάδα, ανά προπόνηση, δημιουργούμε κάτι πραγματικά εκρηκτικό. Ο συνδυασμός δυο μεγάλων ομάδων στην ιδία προπονητική μονάδα αποτελεί πρόκληση ακόμη και για τους πιο δυνατούς αθλητές.

Συνδυάζοντας τις δυο μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του κορμού φτιάχνουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα προπόνησης. Οι μυϊκές ομάδες που αποτελούν τους θωρακικούς μαζί με όλους τους μύες της ράχης δίνουν ένα απίθανο μείγμα ασκήσεων, ικανό να ταρακουνήσει ακόμη και τον πιο αργό μεταβολισμό. Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα πρόγραμμα αρχαρίων, ενώ ακόμη και οι μέσος ασκούμενος θα συναντήσει μεγάλη δυσκολία.

Οι σπουδαιότεροι από τους θωρακικούς μύες είναι ο μείζων θωρακικός, ο ελάσσων θωρακικός, ο πρόσθιος οδοντωτός, ο οπίσθιος οδοντωτός και οι μεσοπλεύριοι μύες που βρίσκονται ανάμεσα στα πλευρά. Η πλάτη αποτελείται από ένα σύνθετο σύμπλεγμα μυών. Οι μύες που θα μας απασχολήσουν κυρίως είναι ο πλατύς ραχιαίος και ο ρομβοειδής. Σημαντικό ρόλο στην εικόνα της πλάτης παίζει και η κατάσταση του τραπεζοειδή, ο οποίος επιβαρύνεται κυρίως μέσα από την προπόνηση ώμων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου