Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αόρατη multi-touch επιφάνεια αφής

ΔΕΙΤΕ:Δίχως κάμερα, νέα μορφή μονάδας εισαγωγής πληροφοριών

Το εργαστήριο Α&Μ οικολογικής διασύνδεσης του πανεπιστήμιου του Τέξας εκθέτει τη νέα εφεύρεση του το ZeroTouch, το οποίο διαθέτει μια πρωτοποριακή οπτική multi-touch τεχνολογία, στο συνέδριο ACH CHI 2011. Το ZeroTouch επιτρέπει την αίσθηση multi-touch σε οποιαδήποτε επιφάνεια εσείς επιθυμείτε και μάλιστα με μηδενική ανάγκη εφαρμογή πίεσης, ενώ είναι και τελείως διαπερατή. Πέραν της επανάστασης που θα φέρει σε συσκευές όπως το iPad και iPhone, θα προσφέρει πιο περισσότερο ακριβείας αλληλεπίδραση με συσκευές όπως το Kinect της Microsoft.

Μάλιστα στο συνέδριο έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων της, με κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές που αναπτύχθηκαν ακριβώς για αυτή. Οι intangibleCanvas, Hand + Pen in hand command και ArtPiles είναι οι τρεις αυτές εφαρμογές. Με την πρώτη μπορεί κάποιος να ζωγραφίσει χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέλος του σώματος του, πράγμα που θα μπορούσε να δώσει μία άλλη προσέγγιση σε ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα, ή έχουν χάσει άκρα. Η δεύτερη είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο ο χρήστης μπορεί άμεσα να αλληλεπιδρά με τις μονάδες του με περίσσεια ακρίβεια, περισσότερο από οποιοδήποτε παιχνδιδομηχανή έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Το ArtPile είναι διαχειριστικό πρακτικά πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το στήσιμο γκαλερί, μουσεία, μιας και τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούν μεγάλες συλλογές από έργα τέχνης όταν θα σχεδιάζουν κάποια έκθεση, πρακτικά με τα χέρια τους, αφού το κάθε έργο ενισχύεται με μία ψηφιακή έκδοση.

To ZeroPoint είναι μια συσκευή φωτός με μια πληθώρα υπέρυθρων αισθητήρων και αρκετών υπέρυθρων λαμπτήρων LED που δημιουργούν πρακτικά ένα πολύ πυκνό αόρατο πλέγμα φωτός. Όταν αυτό το πλέγμα διακοπεί, σημαίνει ότι κάτι έχει «αγγίξει», ή διαπεράσει το αόρατο πλέγμα, οπότε μπορούν να οπτικοποιήσουν αυτή τη διακοπή των ακτίνων και να ανακατασκευάσουν το δημιουργημένο κενό.






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου